Ben varım – Bölüm 5

Günler süren uykusuz gecelerin ardından sinirleri iyice bozulmuştu. Sanki birazcık olsun uyusa her şeyi daha kolay yoluna koyacak gibi hissediyordu. Uykusuzluğun yarattığı stres yüzünden umudu azalmış, kendine güveni kaybolmuştu.

Böcekler  ile ilgili meseleyi Türkan’a açtığında onların evinde de benzer problemler olduğunu ancak alıştıkları cevabını aldı. Ne yazık ki bu bölgedeki evlerde genel bir problemdi bu. Şimdi başka bir yere taşınması mümkün değildi. Azıcık uyuyabilse, belki bir çare bulacaktı ama olmuyordu işte.

Uykuya dalsa bile rüyasında yatağında  dolaşan böcekler görüp çığlık çığlığa uyanıyordu. Eskiden de böceklerden biraz korkardı, daha da doğrusu huylanırdı ama şimdi böcek fobisine dönüşmüştü bu durum.

Kendini toparlayabilmek için bir iki gece başka bir yerde kalmayı düşündü. Türkan’ların evinde de aynı problem olduğunu artık bildiğine göre orada kalamazdı. Gerçi başlangıçta bir iki gün kaldığında böceğe rastlamamıştı ama belki de yaşamındaki ani değişikliğe odaklı olduğu için farketmemişti onları.

Vücudunda garip kızarıklıklar çıkıyor, sürekli kaşındığı için bu kızarıklıklar yaraya dönüşüyordu. Kaşınmaya başlaması için böceklerina aklına gelmesi yeterliydi. Ders çalışması gerekiyordu bu dönemdeki sınavları vermesse mezun olamazdı. Mezun olamayınca babasına ve kendisine ispatlamaya çalıştığı şeyin bir anlamı kalmıyordu. Mutlaka bir çözüm bulmak zorundaydı bu yüzden.

Cevap Türkan’dan geldi, Murat’ın çalıştığı az yıldızlı otelde bir oda iptal edilmiş para iadesi de talep edilmemişti. Sadece iki gün boş olacaktı. Bir keresinde Türkan ve Murat böyle bir odada kalmışlardı. Zaten odalar kapış kapış gitmediği için, rezervasyonu iptal edilen ve ödemesi yapılan oda boş kalıyordu. Rezervasyon iptali bilgisi müşteri tarafından doğrudan Murat’a verilmişti. Aslında onun planı bu odayı yine Türkan ile değerlendirmekti ama Türkan Füsun’un durumunu acil gördüğü için ikna etmişti onu.

“Ne yani şimdi gidip başkası gibi ayrılan o odada mı kalacağım” dedi Füsun şaşkınlıkla.

“Bundan iyi bir çözümün var mı? Murat zaten orada olacak, kimse senin odayı ayırtan müşteri olmadığını bilmeyecek ki. Üstelik tam pansiyon ayrıldığı için bütün öğünleri orada yiyeceksin. Tamam lüks bir otel değil belki ama istediğin iki günü sana sağlayacak kadar konforlu işte.”

“Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten” dedi Füsun. Aslında tuhafına gitse de çok sevinmişti böyle bir şans doğmasına. Pek  dürüstçe değildi, müşteri parasını sonradan iade isteyebilirdi. Öyle olursa Murat’a parayı öderdi zaten. Ayırdığı bir miktar para hâlâ duruyordu. Ayrıca yeni girdiği işinden kazanmaya da devam edecekti.

“Tamam,” dedi sevinçle “ne zaman gideceğim?”

“Yarın sabah”

“Harika”

İki gün sınavı da olmadığı için istediği kadar uyuyabilirdi. Orada yiyeceği yemekler umurunda değildi. Tek istediği sakin huzurlu bir iki gün geçirip kafasını toplamaktı. Şehrin ücra köşesinde, az yıldızlı bir otelde bedava iki güne bu kadar sevineceğini daha önce biri söylese asla inanmazdı. Şimdi ise bir mucize gibi geliyordu bu  durum ona. Bir kaç parça eşya koydu sırt çantasına ve sabah otelin yolunu tuttu. Murat resepsiyonda onu bekliyordu. Hemen anahtarı alıp onu odasına götürdü. Birinci kat koridoru sonundaki oda onundu iki gün boyunca. Altı numara.

Murat’a teşekkür edip, kapıyı kapattı. Küçük odanın içinde çift kişilik bir  yatak, yatağın iki tarafında komodinler ve bir makyaj masası ve gardrop vardı. Odaya girer girmez önce yatağın altına kadar bakıp böcek olup olmadığını kontrol etti. Sonra kalın perdeleri çekip, pijamalarını giydi ve hemen yorganın altına yerleşti. O kadar uykusu vardı ki, uykuya dalması için başını yastığa değdirmesi gerekmedi bile. Günlerdir gergin vücudu bir anda gevşemiş ve rahatlamıştı.

Gözlerini yeniden açtığında, kendini külçe gibi hissediyordu ama iyiydi. Oda hâlâ karanlıktı. Saatin kaç olduğunu anlamak için baş ucuna bırakıp, sesini kıstığı telefonuna uzandı. Sabah altı buçuğu gösteriyordu. Hâlâ çok erkendi ve neredeyse yirmi dört saate yakın uyumuştu demek. Kollarını açarak gerindi yatağın içinde, saatlerdir haraketsiz olan kaslarında uyuşukluk hissediyordu. Kolunun birinin çarptığı şeyi yorganın yatağın diğer yanında biriken kısmı sandı önce. Başını hafifçe kaldırıp o yana döndü.

“Aman Tanrım!” diyerek fırladı yataktan yatağın öbür ucundaki bedeni farkedince.

Diğer yastıkta arkasını dönmüş ve derin derin nefes alan biri yatıyordu. Perdeleri açtı telaşla, üzerini başını kontrol etti. Dün uyumadan önce giydiği pijamaları üzerindeydi. Odaya girdiği sırada yalnız olduğundan da oldukça emindi.

Odaya dolan kızıl gün ışığı ve Füsun’un çıkardığı gürültü arkası dönük yatanı da uyandırmıştı. O da Füsun gibi başını kaldırıp, komodinin üzerindeki telefondan saatine baktı. Sonra yatağın içinde dönüp, balkon kapısının önünde yüzünde panik ifadesiyle dikilen Füsun’u görünce fırladı yerinden o da.

Şimdi ikisi birden birbirlerine bakıyorlardı. Adam üzerinde çamaşırından başka bir şey olmadığını farkedince, hızla yorganı üzerine çekti yataktan alıp.

“Sen de kimsin ne işin var odamda?”

“Asıl sen kimsin ve benim yatağımda ne işin var?”

“Senin yatağın mı? Burası benim odam tatlım. Bak benden bir şeyler koparma niyetindeysen hiç heveslenme.”

“Ne? Bir de utanmadan nasıl böyle  konuşuyorsunuz? Kimsiniz siz? Nasıl? Buraya nasıl girdiniz?”

Füsun sinirle çantasını açıp odanın kartını buldu ve üzerinde yazan numarayı adama doğru uzattı.

“Şimdi çıkıp gidin buradan” dedi ardından.

Adam da sandalyenin üzerine attığı pantolonunun cebinden oda kartını çıkarım Füsun’a uzattı.

“Derhal resepsiyonu arayacağım şimdi ve seni bu odadan attıracağım” dedikten sonra cüzdanını kontrol etmeye başladı.

Onun bir hırsız olma ihtimalini yaratan bu davranışa iyice tepesi attı Füsun’un hızla adamın yanından geçti ve odanın kapısını açtı.

“Bak bakalım burada ne yazıyor?” dedi hırsla.

“Dokuz” dedi adam  alaycı bir gülümsemeyle.

“Ne?” diyerek kapıya baktı Füsun. Gerçekten de kapıda dokuz yazıyordu. Dün bu odaya Murat ile geldiklerinde altı yazdığından çok emindi. Üstelik odayı zaten kendi bulmamıştı, girer girmezde uyumuştu uykusunda oda değiştirecek hali yoktu.

Füsun’un yüzündeki karmaşayı gören adam, koltukta duran çantayı alıp ona doğru fırlattı, “Hadi bakalım niyetin neydi bilmiyorum ama bir yere varamadığın kesin. Şimdi hemen çıkıp gidersen seni şikayet etmem!”

“Hayır, resepsiyonu arayacağız!” dedi Füsun öfkeyle. Onu bu odaya Murat getirmişti ve o çözecekti. Telefona doğru yürüyüp resepsiyonun numarasını çevirdi. Adam bu arada eline aldığı pantolonunu giyiyordu.

Murat beş dakika sonra odadaydı ve ikisine birden şaşkın şaşkın bakma sırası ona gelmişti.

“Burası altı numaralı oda Vedat bey” dedi sonra utanıp sıkılarak.

“Gördün mü seni kendini beğenmiş, şimdi ben seni şikayet edeceğim” dedi Füsun.

“Ne demek altı numara işte dokuz yazıyor kapıda” dedi adam eliyle kapıyı göstererek.

“Numara düşmüş olmalı” dedi Murat eliyle sayıyı döndürüp eski yerine oturttu.

“Ne yani ben şimdi bu bayanın odasına gelip mi uyudum dün gece?”

“Korkarım öyle olmuş Vedat bey.”

“Bundan birine bahsedecek  olursanız ikinize de dava açarım” dedi adam hırsla ve odaya dağıttığı eşyaları toplamaya başladı.

“Sanırım bir özürü hakkediyorum” dedi Füsun dik dik.

Murat ona uzatmaması için kaş göz yapsa da bu umurunda değildi. Bu ukala adamla aynı yatakta uyumuş üzerine bir de hakarete uğramıştı. Bir özürü hakkediyordu. Ayrıca bu kadar ucuz bir otelde konakladığına göre kim olabilirdi ki bu böyle kibirleniyordu.

“Özür dilemesi gereken ben değilim sanırım.” dedi adam ters ters Murat’a bakıp. Sonra balkon camına yaklaşıp dışarıyı kontrol edip, hızla çıkıp gitti odadan.

(devam edecek)

Bölüm 1

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/20/ben-varim-bolum-1/

Bölüm 2

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/21/ben-varim-bolum-2/

Bölüm 3

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/22/ben-varim-bolum-3/

Bölüm 4

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/23/ben-varim-bolum-4/

Bölüm 5

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/24/ben-varim-bolum-5/

Bölüm 6

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/25/ben-varim-bolum-6/

Bölüm 7

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/26/ben-varim-bolum-7/

Bölüm 8

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/27/ben-varim-bolum-8/

Bölüm 9

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/28/ben-varim-bolum-9/

Bölüm 10

https://gulserenkilincyazar.com/2018/09/29/ben-varim-bolum-10/